Osnovna strategija igranja blackjacka

Osnovna strategija igranja blackjacka

Zaradi obsežnosti in številnih različic osnovne strategije smo se odločili, da se osredotočimo samo na njena osnovna načela ter na morebitne prednosti in slabosti uporabe te strategije.

Blackjack je igra s kartami, pri kateri so možnosti igralca odvisne od njegove lastne spretnosti pri premagovanju prednosti igralnice po matematičnih izračunih. S pomočjo simulacij igre je bil razvit sistem, ki temelji na grafikonih možnosti in tabelah za kombinacije kart; ta sistem se imenuje osnovna strategija in nakazuje najboljšo možno izbiro glede na igralčeve karte in krupjejevo odprto karto. Nihče vam ne more zagotoviti, da boste zmagali, vendar pa z osnovno strategijo pri igranju blackjacka zmanjšate možnosti igralnice na nič. Če želi igralec uporabiti to strategijo, mora vedeti, kaj bi bilo najbolje storiti glede na kombinacije podeljenih kart.

Najpreprostejša pravila osnovne strategije

  • Če imate v kartah 16 točk ali manj in če je vrednost krupjejeve odprte karte 7 točk ali več, povlecite dodatno karto.
  • Če imate v kartah 12 točk ali več in če je vrednost krupjejeve odprte karte 6 točk ali manj, dodatno karto odklonite.

Prednosti in slabosti uporabe osnovne strategije pri igranju blackjacka

Glavni dejavnik, ki vpliva na uspešnost osnovne strategije, je, kako strogo igralec sledi strategiji, ne glede na to, kako se igra razvija. Izgubite lahko hitro potem, ko odstopite od te strategije. Če se želite odločno in pravilno odločati o tem, kakšna bi bila najboljša poteza, morate biti seznanjeni z vsemi grafikoni in tabelami. Ne pozabite, da se igranje blackjacka z enim kompletom kart bistveno razlikuje od igranja blackjacka s 6 kompleti kart.

Upoštevati je treba tudi, da se osnovna strategija pri igranju obnese, vendar se ne izkaže vedno tudi za zmagovalno. Ta strategija samo izniči prednost, ki jo ima igralnica. Če bi si bilo z njo tako preprosto priigrati denar, bi jo uporabili vsi igralci, igralnice pa bi verjetno morale zapreti svoja vrata.

Blackjack