Osnovni pojmi blackjacka

Osnovni pojmi blackjacka

Blackjack: Najmočnejša kombinacija kart v igri. Le-ta je sestavljena iz asa in katere koli druge karte z vrednostjo 10 (npr. 10, J, Q in K).

Deljenje (Split): Če ima igralec v roki dve karti z isto vrednostjo, ju lahko razdeli in igra z vsako izmed njih posebej. Ta lahko nato stavi na obe karti in tako podvoji svojo stavo.

Dodatna karta (Hit): Izraz, ki ga uporabljajo igralci za zahtevo druge karte.

Enako število točk (Stand off): Žrebanje. Se nanaša na situacijo, ko tako igralec kot tudi delivec imata karte z isto vrednostjo. V tem primeru ni zmagovalca in delivec vrne stavo igralcu.

Kombinacija kart »hard hand«: Kombinacija kart »hard hand«. Situacija, v kateri igralec ne drži asa in je v nevarnosti od presežka naslednje dodatne karte.

Kombinacija kart »soft hand«: Se nanaša na situacijo, ko igralec ima asa.

Ne povleci (Stand): To se nanaša na situacijo, ko igralec ne želi prejeti nove karte.

Neuravnoteženo štetje (Unbalanced count): Neuravnoteženi sistem štetja kart. Se nanaša na sisteme, ko po seštevanju vrednosti vseh kart v kompletu dobimo številko, ki se razlikuje od 0.

Parni denar (Even money): Če igralec dobi kombinacijo blackjack in krupje izžreba asa kot njegovo prvo karto, bo igralcu ponudil »parni denar«. Igralec se nato odloči, če bo dobil 1:1 izplačilo (ponavadi dobite 2:1). To omogoča igralcu, da se izogne žrebanju in izgubi svoj denar.

Podvojitev/podvojitev prvotne stave (Double/Double down): Če ima igralec v svoji roki dobre karte, lahko podvoji svojo stavo. Krupje nato igralcu podeli zadnjo karto, nato pa se igra konča.

Presežek (Bust): Izguba, ki jo povzroči vrednost kart v roki, ki je višja od 21.

Uravnoteženo štetje (Balanced count): Uravnoteženi sistem štetja kart. V tem sistemu je plus/minus štetje kart vedno v ravnovesju. To pomeni, da če bi povzeli vrednosti vseh kart v kompletu kart, bi bil rezultat 0.

Zavarovanje (Insurance): Možnost, ki jo lahko uporabite, če delivec izžreba asa kot svojo prvo karto in ko lahko njegovo naslednje žrebanje privede do kombinacije blackjack. V tem primeru lahko igralec položi polovico svojih prvotnih kart na stran. Če delivec nato izžreba kombinacijo blackjack, bo igralec prejel povračilo zavarovanja v razmerju 2:1. Po drugi strani pa bo igralec, če delivec ne izžreba kombinacijo blackjack, izgubil svoje zavarovanje.

Žrebanje (Draw): Pomeni situacijo igralca, ko ta prejme svojo prvo dodatno karto (npr. po prvih dveh).

Drugi izrazi blackjacka so na voljo v terminološki bazi blackjack na blackjackonlineigra.eu. Pred igranjem je potrebno obvladati pravila igre. V nasprotnem primeru nikoli ne boste mogli v celoti uživati v igri in boste namesto tega morda razočarani zaradi nezmagovanja.

Share on

Poskusite igrati blackjack brezplačno

Na tem spletnem mestu uporabljamo piškotke, ki nam pomagajo pri izboljševanju kakovosti prikazane vsebine. Piškotke lahko onemogočite v nastavitvah brskalnika. Z uporabo naše strani se strinjate z uporabo piškotkov, kot je opisano v našem Pravilniku o piškotkih. Se strinjam