Na kaj paziti pri igranju blackjacka

Na kaj paziti pri igranju blackjacka

Blackjack je sestavni del skoraj vsake igralnice. Igrate ga lahko v klasičnih igralnicah, pa tudi doma prek svojega telefona ali računalnika. Popolnoma vseeno je, ali imate raje udobje svojega doma ali pristno vzdušje – pri blackjacku boste zagotovo uživali.

Kot vas veliko dobro ve, je cilj igre dobiti karte višjih vrednosti od tistih, ki jih ima delivec. Vendar pa ne smete preseči vsote 21. Na začetku boste prejeli dve karti in sami se odločite, ali želite še eno karto ali ne.

Izbira pravilne poteze ni vedno lahka. Med igro boste morali v celoti uporabiti svoje znanje in izkušnje. Bolj izkušeni igralci se lahko zapletejo v komplicirane situacije. Na kaj paziti pri igranju blackjacka in katerim napakam se izogniti?

3 najpogostejše napake pri igranju blackjacka:

1. Nepravilno razumevanje pravil

Pravila blackjacka so praktično enaka, vendar se lahko pri določenih igrah malce razlikujejo, zato je pred začetkom igre pomembno preučiti splošna pravila, pa tudi pravila določene igre ali igralnice.

Druga težava je nepravilno tolmačenje pravil. Če niste prepričani, kaj pomenijo posamezne naloge v praksi, znižujete svoje možnosti za zmago. Svoje znanje zlahka preverite v eni od spletnih igralniških iger, ki jih lahko preizkusite popolnoma brezplačno.

2. Nepravilen položaj za mizo

Preden sedete za mizo za igralce, dobro premislite, katero mesto boste izbrali. Nekateri igralci najraje sedijo na prvem mestu, ker karte dobijo prej kot soigralci. Drugi imajo raje zadnja mesta, ker tako vidijo več kart v igri.

V spletni igralnici se vam s to težavo ni treba ukvarjati. Če izberete eno od spletnih različic blackjacka, je vseeno, kje sedite. Edina, ki igrata, ste vi in delivec.

3. Sreča v igri ni dovolj

Recimo, da v celoti poznate pravila in sedite na mestu, ki vam najbolj ustreza. Odličen občutek imate, ker vam ta dan ceste ni prečkala nobena črna mačka. Preden položite prvo stavo, v roki stiskate zajčjo tačko, in že trikrat ste prežvečili štiriperesno deteljico, ki ste jo našli zjutraj. Ko se igra konča, pa se domov vrnete brez omembe vrednega dobitka. Kako je to mogoče?

Vse igralniške igre so do določene mere odvisne od sreče. Tudi blackjack ni nič drugačen – za zmago boste potrebovali vsaj majhen odmerek sreče. Ampak to ni vse: velik zmagovalni koktajl vsebuje tudi nekaj izkušenj in matematičnih izračunov. Vse metode in strategije smo vključili v strategije za blackjack in celo vi imate lahko korist od njih. Izberete lahko eno ali več zapletenih strategij ali stavite s preprostejšimi sistemi, kot je Red Seven. V vsakem primeru lahko z uporabo pravilne strategije dolgoročno premagujete igralnico.

10 nasvetov, kako kar najbolj uživati ob igranju blackjacka

  1. Poznati morate izraze pri blackjacku in pravila igre.
  2. Igrajte le v zakonitih igralnicah.
  3. Bodite odgovorni igralec.
  4. Igrajte samo, če ste spočiti in skoncentrirani.
  5. Naj prve stave ne bodo največje.
  6. Preizkusite spletni blackjack brezplačno.
  7. Naj vam bo jasno, kdaj lahko uporabite Hit, Stand, Split ali Surrender.
  8. Preizkusite različne strategije in metode.
  9. Izogibajte se alternativnim strategijam igranja blackjacka.
  10. Naredite načrt za primer velike zmage.
Blackjack